Нови сериали по БНТ

14 март 2012 | 13:47 Дачев
Тази пролет БНТ е приготвила качествено забавление с няколко нови сериала в комбинация от драма, екшън, литературна класика и криминални загадки

В момента зрителите на БНТ имат възможност да проследят историята за бизнес машинации, престъпления и любов в италианския сериал „Страх да обичаш”.

Семейната сага разказва за опит да бъде постигната любовта след трагични обрати и сложни семейни отношения. Главният герой е богаташ, вдовец с деца, който е на прага на нова любов и прикрит фалит. Той е заобиколен от недотам почтените намерения на роднини и познати, а пред него винаги стои един постоянен въпрос: как да повярва в любовта при толкова вътрешни врагове, най-големият от които е страхът. Съвсем скоро предстоят финалните епизоди, когато ще стане ясна съдбата на героите. 

Хитовият италиански сериал „Код червено” ще разкаже историята на сплотен пожарникарски отряд с напрегнато работно ежедневие и интересни лични съдби.
Командир на пожарникарите е Пиетро Вега, а неговите момчета са най-добрите и най-смелите - неразделни са от 10 години и са заедно в стотици успешни акции. Завръзката се крие в голяма трагедия - чудовищна експлозия, която слага край на всичко. Отрядът се преражда. Започва да действа нов екип и други хора поемат по пътя на личното и професионално достойнство, отново водени от Пиетро Вега.
 
Смелост и решителност, но в комбинация с неповторим финес, ще предложи на зрителите ненадминатия Кенет Брана в ролята на инспектор Курт Валандер в едноименния сериал - „Валандер”.
Историята е вдъхновена от романите на Хенинг Манкел. Действието се развива в малко градче с колоритно население и опасни изненади, които създават достатъчно работа за Валандер. Той е добър полицай на средна възраст с темпераментен характер, апетит към вредните храни и алкохола, с постоянна нужда от повече сън и движение. Понякога може и да нарушава закона, но това е само, защото разследването го изисква.
 
За зрителите на БНТ предстои още една вълнуваща и неочаквана среща с български звезди в международната продукция по класиката на А.С. Пушкин -„Капитанската дъщеря".
4-серийният италиано-български филм е заснет в България през 2010 г. с участието на много български актьори. Телевизионната адаптация разказва за любовта на капитанската дъщеря Маша, дъщеря на обикновен капитан, и аристократа Пьотр Гриньов. Романсът им се развива на фона на сътресения в руската история - Емелян Пугачов повежда казаците срещу аристократите и императрица Катерина и дори се провъзгласява за цар. Настъпва бурен период на колизии, битки и предателства около една почти невъзможна любов. Зрителите ще се насладят на великолепната актьорска игра на младата актриса Ванеса Хеслер и на действие с интригуваща фабула.
 


ИЗБРАНО